Vandpleje

Fra rende til bæk

Lørdag den 19. oktober 2013 blev Tudserenden mange ton sten rigere. Frivillige fra Sportsfiskeren Langeland, Vandpleje Fyns Grusbande og medarbejdere fra Langeland Kommune udlagde gydegrus (småsten) i de partier af Tudserenden, hvor der er mest fald.

Tudserenden har nu de fineste gydebanker til havørrederne. Næste skridt i projektet, der i øvrigt er det første af sin slags på Langeland, bliver udlægning af skjulesten. Den del af projektet gennemføres engang i det tidlige forår 2014 - alt efter vejret. Så vil det ikke længere være en rende, men en bæk.

Hvis det står til Sportsfiskeren Langeland, står Bregnemoseafløbet derefter til en omgang. Her er der også allerede, ligesom i Tudserenden, en mindre ørredbestand - som kan blive større, hvis der laves en enkelt sandfang, et par gydebanker og udlægges lidt skjulesten. Dette projekt kan forhåbentlig gennemføres i anden halvdel af 2014. Og derefter - måske Fladmose-Hellevad afløbet.

Hvis du vil være med til at lægge sten ud, så kontakt Michael Schultz på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 31 19 80 03.

Et tip: Tag en tur ud til Pederstrup (pladsen) og se sandfanget lige opstrøms husene. Lidt længere oppe har Tudserenden "fået lyd". Vandet risler og klukker.

 

sten tudserenden 1

sten tudserenden 2

sten tudserenden 3

Billederne er fra udlægningen af gydesten nedstrøms den gamle Spodsbjergvej.

Bjarne Selvager Hansen

Aktiviteter

Nyhedsbrev